top of page

Jul- og nyttårfeiring på Fontenehuset


Det ble ingen snø i år, men vi hadde en fin desember måned her på Fontenehuset. Julekomiteen i år har vært aktiv med planlegging av aktiviteter og markering av jul og nyttår.

Spesielt Chris og flere har vært uhyre flittig til å gå rundt til de ulike bedriftene og samle inn julegaver til medlemmene. I år tok vi også en runde på Kvadrat . Det er flott å se at så mange butikker og bedrifter har støttet oss med julegaver og vi opplever at givergleden har vært stor.

De som ønsket det kunne være med å bidra til en adventskalender som vi lagte. Det kostet max 50 kr og vi trakk gaver annen hver dag.

Den første uka i advent hadde vi julebakst. Vi bakte pepperkaker, kakemenn og kokosmakroner. Vi hadde avslappende dager med deilig kakeduft, god stemning og koselig julemusikk.

Den andre uka i advent hadde vi juleverksted. Der tovet vi ulike figurer ved å bruker ull i ulike farger og stikke ulla med en nål. Måtte passe ekstra på å ikke stikke sin egen finger da. Det gikk lettere etter man fikk dreisen på det. En veldig kjekk aktivitet til å få utløp for sine kreative evner, og sammen med bakingen så opplevde man en ekstra mestringsfølelse med å lage noe eget.

På lille juleaften var det duket opp til julemiddag på Fontenehuset. 27 stykker møtte opp i finklærne sine; kjole, skjørt, dress eller finskjorte.Vi fikk servert kjempegod mat som bestod av ribbe, medisterpølse, mandelpoteter, rødkål og surkål. Eller så kunne man velge Pekanrull som en vegetarisk alternativ. Alt smakte himmelsk. Styrerleder Jon Magnus var også innom en tur og hadde mange hyggelige samtaler med medlemmene. Etter maten var det utdeling av julegaver der alle fikk to gaver hver. Etterpå spilte husbandet Lasse og de Nervøse, som var en koselig avslutning på dagen.

Etter noen få dager åpent i romjula var vi kommet til veis ende i året. På lille nyttår aften møttes vi igjen i finstasen vår til siste samling før det nye året 2019. Vi var 17 stykkers som møtte opp denne søndagen og vi ble servert mat som var like himmelsk som på julaften. Menyen denne dagen bestod av kalkunfilét, rosenkål, waldorfsalat og Valnøttsteik som ett vegarisk alternativ. Til dessert fikk vi servert sjokoladekake donert av Våland Dampbakeri. All maten falt i god smak hos alle. Vi skilte lag denne dagen med å ønske hverandre godt nyttår.

I konklusjon har det vært en veldig hyggelig desember med ulike aktiviteter, og man har fått følelsen av å finne roligheten i disse periodene selv om det er en måned forbundet med stress. Ekstra hyggeligt har det vært nå vi har samlet til høytidene og hatt minnesrike fellesopplevelser. Selv om jula kan oppleves tung for noen, så føler vi i julekomiteen at det har vært en måned der vi har opplevd aktivitet, solidaritet, humor og samspill. Håper dere har samme opplevelsen.

Til slutt vil vi takke alle som har bidratt denne måneden med alt som skal til til forbereding, planlegging og gjennomføring. Enten det er med matlaging, dekking, osv. En takk også til julekomiteen for tydelig planlegging av ulike aktiviteter og happenings. Til slutt en ekstra siste takk til alle bedrifter som har støttet oss med julegaver:

Til alle medlemmerog ansatte ønsker vi å si tusen hjertelig takk for det året som har vært og vi ønsker alle ett like flott år i 2019.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
bottom of page