top of page
Historien til Arlene

Hei hei, mitt navn er Arlene Helland. Da jeg fikk høre om Fontenehuset, for å ha en plass å gå til, så måtte jeg bare prøve meg på, å se hva dette tilbudet var. Det handlet om en arbeidsrelatert dag, være med å drive huset. Dette hørtes spennende ut, så jeg bestemte meg for at her ville jeg være.

Fontenehuset var åpent 5 dager i uka. Jeg meldte meg på i kjøkkengjengen, for å lage mat, skrive innkjøpsliste til maten for den dagen. Det gikk på å lage mat til medlemmene, bake m/m, og så oppvask på slutten av dagen.

Ellers så jobbet jeg på kiosken på psykiatrisk sykehus i Stavanger via Fontenehuset i to og et halvt år. I tillegg har jeg blitt valgt til å sitte i styret – 6 ganger med to års varighet, dette hadde jeg aldri vært med på før, det var noe nytt med mange utfordringer. Mine oppgaver var å ta vare på medlemmer og meg selv og jobbe for våres rettigheter. Det endte som regel godt eller at det kom noe godt ut av det. Jeg har også vært med på Europakonferanse og har vært på flerne møter med andre Fontenehus både i Norge og i utlandet.

Så nå har jeg gått her i snart 13 år, for tiden er jeg innom 4 dager i uken. Det er en glede å ha denne plassen å gå til, med alle tiders ansatte og vennene der. Jeg er nå 64 år gammel og trives veldig godt her.

Jeg gikk med friskt mot og gledet meg til neste dag, ikke minst for å treffe alle de gode vennene der. Godt samarbeid var det.

bottom of page