top of page
Intervju med Kristine

Kristine er på overgangsarbeid (OA). Studentene Lisa og Fjoralba har intervjuet henne om den jobben hun gjør og hva den betyr for henne.

 

Hva er OA for deg?

"OA er en mulighet for å komme ut i ordinært arbeid; fra å være uføretrygdet til å bli føre. Det er en ny start."

 
Hva er arbeidsoppgavene dine?

"Jeg handler mat på den lokale matbutikken, som kjøttpålegg, fiskepålegg, grønnsaker, tre brød, juice og melk. Deretter er det bort til I.V.A.R. for å gjøre klar til lunsj. Jeg kutter grønnsaker, legger frem pålegg, koker egg og dekker på bord. Når de er ferdige med å spise, rydder jeg av alt som ble satt frem og vasker bordene. Jeg lager også handlelister der jeg skriver hva jeg trenger å handle til neste dag. Det er veldig enkle og greie arbeidsoppgaver."

 

Trives du?

"Trives kjempe godt! Det er godt arbeidsmiljø og opplever at folk er veldig hyggelige og høflige. Hver gang de kommer opp til lunsj sier alle «Hei», «god dag» og spør om hvordan det står til. Når de er ferdige med å spise, takker alle for maten."

 

Har det hjulpet deg å ha OA?

"Absolutt! Veldig positive erfaringer jobbmessig. På grunn av OA fikk jeg tre andre jobber. Hadde ikke fått disse jobbene om det ikke hadde vært for at jeg hadde fått OA jobben."

 

Hvor lenge har du hatt OA?

"4 måneder."

 

Hvordan syns du oppfølgingen av Fontenehuset er?

"Fantastisk. Veldig bra. De stepper inn for meg om jeg skulle trenge det om jeg f.eks. blir syk."

 

Har du en siste kommentar?

"OA har styrket min psykiske helse og fikk meg til å komme ut i arbeid igjen." 

bottom of page